Axhtergrond Verli
Sfeerbeeld boekhouding
26 maart 2024

Elektronische facturatie bij overheidsopdrachten: Verli helpt je op weg

Als ondernemer in België ben je ongetwijfeld op de hoogte van de steeds evoluerende wet- en regelgeving op het gebied van financieel beheer. Een belangrijke verandering die eraan komt, is de elektronische facturatie bij overheidsopdrachten. Vanaf 1 maart 2024 is deze vorm van facturatie verplicht, ook voor zelfstandigen en kleine ondernemers. Verli helpt je graag op weg bij deze nieuwe verplichting.

Waarom is elektronische facturatie verplicht?

De verplichte elektronische facturatie bij overheidsopdrachten is een initiatief van de Belgische overheid om de efficiëntie en het duurzame succes van haar economie te bevorderen. Door elektronische facturatie te verplichten, wordt er gestreefd naar een significant snellere en preciezere afwikkeling van overheidsopdrachten. Dit zal zorgen voor minder administratieve lasten voor bedrijven, minder onnodige papierstromen, meer nauwkeurigheid bij betalingen en snellere verwerkingstijden.

Bovendien zal het de kwaliteit van de boekhouding verbeteren en de kans op fraude verminderen. Door de vermindering van de administratieve lasten voor bedrijven en de verhoogde nauwkeurigheid bij betalingen zullen deze minder risico lopen op te late of onjuiste betalingen, waardoor de economie een algemene impuls kan krijgen. De Belgische overheid wil daarnaast de efficiëntie van de financiële administratie en responsiviteit verhogen.

Elektronische facturatie zal hierbij helpen, door het proces van facturatie en betaling op een geautomatiseerde en moderne wijze te laten verlopen. Dit zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van administratieve lasten, minder fouten en fraudegevallen. En dit alles zal het duurzame succes van de Belgische economie stimuleren.

Hoe kan Verli je helpen?

Bij Verli begrijpen we dat het implementeren van elektronische facturatie een uitdaging kan zijn, vooral als je niet bekend bent met de technische en wettelijke aspecten ervan. Ons team van deskundige accountants is volledig op de hoogte van de recente wettelijke vereisten en kan je begeleiden bij het opzetten van een efficiënt elektronisch facturatieproces.

Onze diensten

We bieden advies op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. We kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste elektronische facturatiestandaard, het implementeren van de benodigde software en ervoor zorgen dat jouw facturatie voldoet aan de wettelijke eisen.

Indien nodig kunnen we je helpen bij het integreren van jouw bestaande boekhoudsoftware met elektronische facturatieplatforms. Hierdoor kun je jouw processen stroomlijnen en de efficiëntie verhogen.

We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen in de wetgeving en zorgen ervoor dat je te allen tijde voldoet aan de wettelijke vereisten. Hierdoor kun je met een gerust hart zaken blijven doen met overheidsinstanties.

Efficiëntie optimaliseren

Bij Verli geloven we dat elektronische facturatie niet alleen een verplichting is, maar ook een kans om jouw bedrijfsprocessen te verbeteren. We streven ernaar om jouw financiële administratie zo efficiënt mogelijk te maken, zodat jij je kunt concentreren op de groei van jouw onderneming.

Heb je nog verdere vragen over de verplichte elektronische facturatie bij overheidsopdrachten of zoek je specifieke ondersteuning bij de implementatie ervan? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen en jouw bedrijf naar succes te begeleiden.

Ook interessant