Axhtergrond Verli
25 april 2024

Jouw Partner voor Boekhouding en Fiscale Voordelen

Bij Verli begrijpen we dat financiële zaken en belastingen complex kunnen zijn, vooral voor kleine ondernemingen en zelfstandigen in bijberoep. Daarom staan we klaar om jou te helpen met onze persoonlijke aanpak en prioriteitsservice. Vandaag willen we jou informeren over een belangrijke wijziging die vanaf 1 april 2024 van kracht zal zijn: de aanpassingen aan de fiscale werkbonus.

Wat is de fiscale werkbonus?

De fiscale werkbonus is een maatregel die tot doel heeft het nettoloon voor werknemers te verhogen door middel van een belastingvermindering. Deze bonus stimuleert werknemers om aan de slag te blijven en beloont hen voor hun inzet. Vanaf 1 april 2024 zullen er echter enkele aanpassingen plaatsvinden die gunstig zijn voor werknemers.

Wat zijn de aanpassingen?

Het goede nieuws is dat zowel het brutoloon als de fiscale werkbonus zullen stijgen. Dit betekent dat je als werknemer een hoger nettoloon kunt verwachten. Het interprofessioneel minimumloon zal ook worden verhoogd, wat betekent dat er meer geld beschikbaar zal zijn voor loonsverhogingen en extra voordelen.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze aanpassingen, omdat ze van invloed kunnen zijn op jouw bedrijfsuitgaven. Het kan zijn dat je jouw loonadministratie moet aanpassen om aan de nieuwe regels te voldoen. Het is ook een goed moment om te overwegen hoe je jouw werknemers kunt belonen en motiveren met deze extra voordelen.

Hoe kan Verli jou helpen?

Bij Verli begrijpen we dat het bijhouden van deze fiscale veranderingen tijdrovend en ingewikkeld kan zijn. Daarom staan we klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden bij het begrijpen en implementeren van deze aanpassingen. Onze ervaren accountants kunnen jou helpen bij het aanpassen van jouw loonadministratie, het berekenen van de impact op jouw bedrijf en het adviseren over beloningsprogramma’s voor werknemers.

Wij staan aan jouw zijde

Bij Verli zijn we gepassioneerd om jou te helpen succesvol te zijn. Met onze persoonlijke aanpak en prioriteitsservice zorgen we ervoor dat jouw financiële zaken in goede handen zijn. We blijven voortdurend op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij optimaal profiteert van de aanpassingen aan de fiscale werkbonus.

Ook interessant