Axhtergrond Verli
7 mei 2024

Verhoging van belastingvrije fietsvergoeding voor alle werknemers in de privésector

Goed nieuws voor werknemers die regelmatig met de fiets naar het werk pendelen. Vanaf dit jaar, 2024, zien we een aanzienlijke verhoging van de belastingvrije fietsvergoeding voor alle werknemers in de privésector. Deze stijging, van 0,24 euro naar 0,35 euro per kilometer, biedt een aanzienlijke stimulans voor werknemers om te kiezen voor deze duurzame vorm van woon-werkverkeer.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf en je medewerkers?

We snappen dat dit soort veranderingen niet altijd even makkelijk zijn om te begrijpen. Daarom helpen we je graag verder met een korte uitleg wat voor invloed dit gaat hebben. Een verhoogde fietsvergoeding is niet alleen een extra stimulans voor werknemers om voor de fiets te kiezen. Het biedt ook aanzienlijke voordelen voor werkgevers. Door het aanmoedigen van fietsgebruik kan je bedrijf een positieve bijdrage leveren aan milieubewuste mobiliteit. Tegelijkertijd bevordert dit de gezondheid en het welzijn van je werknemers. Daarnaast kan jouw bedrijf ook fiscale voordelen behalen door investeringen in fietsvriendelijke infrastructuur en het ondersteunen van duurzame mobiliteit.

Wist je dat investeringen in fietsinfrastructuur en -accessoires voor 100% aftrekbaar zijn? Deze maatregel biedt een extra aanmoedigingskracht voor werkgevers om de fietsvriendelijkheid van hun bedrijf te vergroten.

Praktische aspecten

Als werkgever kan je in overleg met je medewerkers bepalen welke route het meest geschikt en veilig is voor het woon-werkverkeer. Dit kan ook gelden voor dienstverplaatsingen, zelfs als deze gebeuren met een bedrijfsfiets. Alle soorten fietsen komen in aanmerking voor de fietsvergoeding, waaronder elektrische fietsen, mountainbikes, plooifietsen en bakfietsen. Het registreren van de gefietste kilometers is flexibel en kan zowel digitaal als op papier gebeuren.

Fiscale voordelen

De verhoging van de belastingvrije fietsvergoeding biedt een tastbaar voordeel voor werknemers in de privésector. Werknemers die regelmatig met de fiets naar het werk pendelen, zullen aanzienlijk profiteren van deze nieuwe regeling. Bovendien toont je bedrijf zich als een voorstander van duurzame mobiliteit, wat bijdraagt aan een positief imago als werkgever.

Expert advies

Wij helpen je graag bij het begrijpen van alle aspecten rondom de verhoging van de belastingvrije fietsvergoeding. Onze expertise stelt jou in staat om optimaal te profiteren van de nieuwe regeling, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame en gezonde werkomgeving voor jouw medewerkers.

Wil je meer informatie over hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze veranderingen in de fietsvergoeding? Neem gerust contact met ons op!

Ook interessant